Classics

De classics zijn racewagens uit de periode 1960 tot 1976. De klasse is niet merk gebonden en kent een grotere vrijheid in materiaal. Om niet te grote verschillen te krijgen hebben we gekozen voor twee type motoren, namelijk de NSR 20k Shark en de Slot.it V12/MX15.

Sinds de introductie van het merk Thunderslot worden deze auto’s ook toegelaten en wel volledig out of the box. Zelfs zo uit de doos rijden deze wagens prima en zijn zeer competitief

De merken NSR, Slot.it en inmiddels Thunderslot zijn bij onze club het beste op de baan vertegenwoordigd, dit komt omdat deze auto’s met een paar kleine afstelling erg goed rijden en mooie races geven.

Echter de laatste jaren komen er steeds meer 3d geprinte chassis beschikbaar voor auto’s van andere merken zoals Fly. Met deze chassis, die veelal de mogelijkheid bieden om Slot.it of NSR producten te monteren, worden veel auto’s toegevoegd aan de lijst van competitieve auto’s. Veel 3d chassis zijn beschikbaar via shapeways.com. Indien je kiest voor een 3d geprint chassis let da wel extra op het reglement voor de Classics.