Group C

De Group C klasse in begin jaren tachtig ontstaan uit o.a. de Group 5 & 6 serie. Vanaf 1982 tot 1993 is deze klasse actief geweest in de racerij over de hele wereld  in de USA als IMSA (GTP) bijvoorbeeld.

De Group C klasse werd in de jaren 80 uitermate populair en kon in die tijd wedijveren met de populariteit van de Formula 1, vaak waren de motoren afgeleid van F1 motoren. De auto werden steeds sneller en in 1992 bereikte de #2 Peugeot 905 tijdens de qualificatie een topsnelheid van 401 km/h op Mulsanne Straight van Le Mans.  In 1988 behaalde de Nederlander Jan Lammers met de #2 Silk Cut Jaguar de algehele overwinning van Le Mans na een jarenlange hegemonie van Porsche.

Slot.it heeft sinds jaren een uitgebreide reeks Group C auto’s in de collectie en evolueert ook de chassis regelmatig voor de auto’s zodat er een grote keus is in de te rijden auto’s, ook zijn er white kits beschikbaar die je zelf de door jou gewenste kleur kan geven. Ook  is er een grote hoeveelheid onderdelen beschikbaar van Slot.it.

Toch hebben we er wel voor gekozen om deze klasse niet hightech te maken. Het is daardoor nog steeds een leuke instapklasse. klik hier om naar het reglement te gaan van de Group C.