GT Open

De GT Open klasse waar we momenteel mee rijden bestaat op dit moment voornamelijk uit auto’s van NSR die een mooi aanbod heeft van GT3 auto’s en ook regelmatige nieuwe auto’s uitbrengt. Door de 3d print techniek komen er echter ook steeds meer auto’s beschikbaar van andere merken in de klasse. Zoals de auto’s van Carrera of Scalextric maar ook volledig 3d geprinte auto’s mogen worden gebruikt.

Belangrijkste uitgangspunt in deze klasse is de motor waar mee wordt gereden. Wij hebben gekozen voor de NSR Babyking, dit is een 17.000 toeren motor. Veel huidige NSR modellen worden op dit moment met een snellere motor geleverd. Deze motor is eigenlijk te fel voor de auto’s en maakte het rijden minder plezierig. En plezier is toch het belangrijkste bij het slotracen

De GT Open klasse omvat de auto’s die worden gereden in het FIA Endurance kampioenschap en ook de auto’s zoals die rijden in het Blancpain GT kampioenschap.

Uit de reglementen zal blijken welke auto’s allemaal mee kunnen gaan doen in deze klasse, klik hier voor de reglementen.