Over SRC Eindhoven

SRC Eindhoven is opgericht in 2009 en al weer enige jaren gevestigd in Best bij Eindhoven. De club is begonnen met een Ninco baan die, sinds de vestiging in Best, altijd gebaseerd is op de layout van het Suzuka circuit in Japan. In 2016 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie en daar is inmiddels Suzuka 3.0 gerealiseerd. Op deze Ninco baan kan in de schaal 1/32 zowel analoog als digitaal worden gereden. Het digitale rijden wordt gedaan middels het Slot.it oXigen systeem. Het is spectaculair om met 16 auto’s tegelijkertijd op de baan te zijn! Naast de Ninco baan ligt een 54 meter lange Carrera baan. Hier kan naast de bekende 1/32 schaal ook gereden worden met schaal 1/24 auto’s b.v. met Scaleauto’s. beide banen zijn voorzien van een eigen tijdwaarnemingssysteem welke ook gelijktijdig kunnen functioneren.

Inmiddels zit ook het 2e raceseizoen erop. In de zomerperiode is de club ook iedere vrijdagavond geopend vanaf ca. 19:00 uur voor training en afstellen van de auto. Bij voldoende opkomst kan er besloten worden om een wedstrijdje te houden.

Momenteel wordt weer hard gewerkt aan de indeling van het nieuwe raceseizoen 2019-2020. In dit seizoen zullen we ook een aantal zondagen open zijn waarbij naast de mogelijkheid om op de carrera baan te rijden de nadruk zal liggen op het digitale rijden op ons Suzuka circuit. Op deze dagen zal er druk geoefend worden, enerzijds om het digitale rijden verder te introduceren anderzijds om te testen voor de diverse digitale races in het komende seizoen. Ook voor het komende raceseizoen zal SRC Eindhoven weer haar digitale Suzuka evenement organiseren in januari. Diverse leden zullen ook de nodige testrondjes moeten afleggen voor zowel het Suzuka evenement op de club zelf, als ook voor de 24hrs race in Engeland komend jaar waar een aantal leden graag weer aan deel willen nemen.

Onze clubavonden zijn toegankelijk voor iedereen, gasten zijn dus altijd welkom om te kijken of mee te doen. Op de club hebben we ook alle voorzieningen voor gasten om een keer mee te doen, je hebt zelf geen auto of regelaar nodig. Ook de jeugd is van harte welkom om mee te racen.

De clubruimte heeft een eigen bar gedeelte waar leden en gasten een hapje en een drankje kunnen bestellen.

De clubruimte is ook beschikbaar voor bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Wil je hierover meer informatie? Plaats dan een bericht op onze contact pagina en we zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Op onderstaande link een impressie van een race bij SRC Eindhoven. Let op er zit een reclame filmpje voor. Daarna komt de uitzending.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/miniatuurracers-uit-de-hele-wereld-komen-samen-best/