Scaleauto

Scaleauto is een Spaans merk en heeft auto’s in zowel de 1/32 en de 1/24 schaal. De auto’s in de 1/24 schaal vormen voor SRC Eindhoven een aparte klasse en is tevens de eerste klasse waar we in deze schaal zullen gaan racen. Voordeel van de Scaleauto is dat deze aan te schaffen zijn compleet met race onderdelen. De body is dan al geheel gespoten en voorzien van decals en het chassis is voorgemonteerd. Voordat er mee gereden kan worden moet het chassis  nog wel afgesteld worden voor de gekozen kap. De wielbasis van een Jaguar XKR is bv beduidend langer dan die van een Porsche 911. Recentelijk heeft Scaleauto een volledig herziene versie uitgebracht van hun chassis. Met beide chassis mag gereden worden, de juiste afstelling is daarbij belangrijker door het feit dat je met de nieuwe versie rijdt.

De keuze uit de verschillende kappen is redelijk groot en bestaat uit auto die in de GT3 klasse van de laatste jaren hebben gereden of nog rijden. Naast de complete kappen zijn ook een aantal white kits beschikbaar. Dit zijn kappen die je zelf nog moet afwerken door deze te spuiten en te voorzien van decals etc. Echt helemaal af zijn ze met een uitgebreide verlichtingsset met bv lampjes om de vlammen te simuleren die uit de uitlaat komen.

De auto’s waaruit gekozen kan worden zijn:

  • LMS GT3 (Audi)
  • BMW M3 GTR GT2
  • BMW Z4 GT3
  • SRT Viper GTS-R (Dodge)
  • Jaguar XKR RSR-GT2
  • Mercedes SLS GT3
  • Porsche 911 RSR / 911 GT3

Het chassis bij auto in de schaal 1/24 is duidelijk complexer dan het chassis van een 1/32 auto. Dit houdt dus ook in dat er meer afgesteld moet worden en dat er ook meer tunings mogelijkheden zijn. Er is een groot aantal losse onderdelen verkrijgbaar om de chassis af te stellen en te verbeteren. Het reglement voor deze klasse zal opgesteld worden o.b.v. de DCS reglementen. Dit reglement wordt in Nederland gebruikt voor het verrijden van races bij diverse clubs waarbij iedereen zich kan inschrijven. Ook SRC Eindhoven verzorgt een dergelijk evenement.

Kijk ook eens op hun facebookpagina, hier kun je de laatste nieuwtjes vinden van het merk